Situació

Situat a la comarca del Pallars Sobirà, al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, dins la zona perifèrica que limita amb els municipis de la Guingueta d'Àneu i l'Alt Àneu. 

Cara nord del Coll de Fogueruix a 2015mts de altitud entre les poblacions de Son del Pi i Espot.
Pots ampliar els mapes fen-t'hi un clik.

Accesos amb vehicle

Transport públic:

Alsina i Graells (www.alsinagraells.com): Linea diària d'autobusos des de Barcelona i Lleida. Arriben fins a la Guingueta d'Àneu i Esterri d’Àneu des d'on es pot accedir al Refugi a peu (Mirar mapa d'accesos a peu) o amb taxi.

Amb cotxe:

L'accés més còmode es per la C13 direcció a Esterri i seguir per la C28 direcció port de la bonaigua i agafar el trencall direcció Son. Passem pel mig del poble i seguim direcció Jou. Abans d'arribar a Jou trobem la la pista forestal senyalitzada i apte per a tot tipus de vehicles. 8km fins el parking. Després a peu fins al refugi, durada 15min (Pista: Nomes transitable amb vehicle a l’estiu) Des d'Esterri d’Àneu: Agafem el Port de la Bonaigua direcció Vall d’Aran fins al trencall de Son del Pi/Espot. Creuat el poble de Son del Pi a 4 km trobarem la pista. (Mirar accés des d' Espot).

Accessos a peu

AMPLIA AQUESTA IMATGE

Per la vall d'Escrita:

Seguir el GR11 direcció a Sant Maurici fins a la cota 1.700, on trobarem el sender marcat que ens conduirà fins al refugi. Trobarem aquest trencall aproximadament 10 minut abans d'arribar a la porta que delimita el parc de la seva zona perifèrica. Camí indicat i adequat l'any 2007 pel Parc Nacional. (És aconsellable no fer-lo a l'hivern. Risc de allaus.) Horari aproximat: 3h

Des d'Esterri d’Àneu (parada Alsina)  passant per Son del Pi:

Agafar el camí que surt de les escoles, i que porta directament a la població de Son del Pi. Indicat i marcat pel consell comarcal. Horari aproximat fins a Son del Pi: 1’30h. Una vegada hem arribat a Son tenim dues opcions. 

A. Pugem pel camí ramader que ens condueix fins al centre de les Planes de Son, i des d'allí agafem la pista forestal que surt a mà esquerre (mirant el centre) fins que creuats dos barrancs trobem el cartell que ens indica el sender de pujada al refugi (marques grogues).

B. Atravessem el poble de Son en direcció a Jou, i només sortir de Son trobem una pista a la dreta amb cartells indicadors del Refugi i marques de color groc.

Les dues opcions porten fins al camí del refugi (indicat i marcat). Horari aproximat total: 3'30h.

 

 

Des de la Guingueta d'Àneu (parada Alsina):

D'un carrer paral·lel a l'Ajuntament surt el GR11 direcció a Jou. Un cop hem arribat a Jou, (1:30h) entrem al poble deixant el GR11 a la nostra esquerra i seguim el GR 11.19 fins el Refugi.
Horari aproximat total: 3'30h